Vožnja bicikla zimi

Gotovo je svako od vas barem jednom video scene masovnog bicikliranja po snegu u Danskoj ili Holandiji. Neko bi pomislio da su oni ludi, ali zapravo to je skroz normalna stvar. 

Kako leti, tako i zimi, biciklizam iziskuje određenu opremu koja će učiniti vožnju bezbednom i udobnom.

Garderoba:

Osnovna oprema zimi je topla odeća. U zavisnosti od lične zimogrožljivosti neko vozi u debeloj jakni, neko u tankoj skijaškoj, a neko u par slojeva biciklističkih dreseva. To su stvari koje ćete vremenom istražiti.
Ono što je neophodno je neki sloj protiv vetra koji će sprečiti da hladan vetar dođe do oznojenog tela. Wind-stoper može da se kupi kao posebna jakna,  ali i neke malo bolje jakne imaju vetronepropusni sloj na sebi. Ako ste zaštićeni od vetra samo telo u toku fizičke aktivnosti stvara dovoljno toplote da vožnja bude prijatna.

U toku vožnje su posebno izloženi dlanovi i stopala tako da su neophodne tople rukavice i wind-stoper kamašne kao i jedan ili dva para čarapa. Same noge nisu veliki problem jer na njima nema puno receptora za toplotu kao što ih ima na rukama tako da hladnoću nećete preterano osetiti. Mnogo je važnije zaštititi glavu jer preko nje se oslobađa najviše toplote, najbolje je fantomkom ili kombinacijom više fantomki ili fantomka plus kapa.

Ako preterate sa oblačenjem biće vam pretoplo i biće vam nezgodno da upravljate biciklom.

Kao što sam rekao stvari oko oblačenja su subjektivne i tu je potrebno eksperimentisanje da bi ste videli šta vam najviše odgovara.

Bicikl:

Kako god da vozite, neminovno je da ćete prolaziti kroz bare i kroz so. Najbolji bicikl za vožnju po snegu i ledu je “Traktor” tj. neki MTB ili ciklokros sa širokim gumama koji imaju mogućnost kačenja punih blatobrana. Drumaši zbog tankih guma nisu baš najbolje rešenje za vožnju po snegu i ledu.

Gume na biciklu ispumpajte malo kako bi imale veću dodirnu površinu sa kolovozom i učinili bicikl stabilnijim i sigurnijim od proklizavanja.

Pre izlaska na ulicu neophodno je montirati blatobrane. Bez punih blatobrana( blatobrani koji obuhvataju skoro ceo prednji i zadnji točak) nemojte se usuditi da izlazite jer ćete i vi i vaš bicikl biti skroz mokri. Blatobrani koji se kače na šticnu i sl. nisu adekvatni za vožnju bicikle zimi.

Posle svake vožnje neophodno je pranje bicikla mlakom vodom jer je so je dosta agresivna prema biciklu i može izazvati koroziju ili oštećenje farbe.

Kako voziti?

Po snegu je mnogo manji intenzitet saobraćaja uopšte, tako da je vožnja sa te strane bezbednija. Međutim neophodno je prilagoditi brzinu uslovima puta, mogućoj poledici i vlažnoj podlozi. Posebnu pažnju treba obratiti na ulazak u krivine i prelazak preko pešačkih prelaza i linija na putu. Ulazak u krivine nije isti kao leti, već morate sporije i pod tupljim uglom da sečete krivine kako vam točak ne bi izašao iz putanje i pali sa bicikle.

Advertisements

3 thoughts on “Vožnja bicikla zimi

  1. Što se tiče oblačenja. Imati u vidu da će vam uzbrdo biti toplije, a nizbrdo mnogo hladnije. Takođe, ako je sunčan dan, temperatura se mnogo snižava pri zalasku, zato skoro obavezno poneti još jedan sloj garderobe koje ćete obući ako zahladni.

    1. Da, naravno, čak se i leti oseti razlika između dana i noći. Danju može da bude 35 stepeni a noću ako se vozi kroz neku planinu može da bude 10 stepeni što je neverovatna razlika za kratko vreme a subjektivni osećaji su još gori

Ostavite komentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s