Kreće Čiker avantura

Otvorene su prijave za Čiker MTB maraton 2017. 

Čiker maraton je sada već tradicionalna vožnja kroz jugo-zapadnu Srbiju i Crnu Goru u cilju promovisanja turističkih potencijala ove dve zemlje i regionalne saradnje. Prvi Čiker MTB maraton održan 2012. godine bio je deo IPA projekta i proglašen je za najbolji primer prekogranične saranje od strane Evropske Unije.

Maraton nije takmičarskog karaktera, nije bitno pobediti već proživeti sve predele čiste prirode kroz koju se prolazi čitavih deset dana, koliko traje put od Kraljeva do Kotora gde se ove godine završava maraton.

Cilj organizacije maratona je sportsko-turistički tj. pored propagiranja biciklizma kao sporta, prevoznog sredstva i zdravog načina života, maraton promoviše i turističke i kulturne potencijale dve zemlje.Maraton prolazi kroz brdsko-planinske predele, obilazeći pri tom turističke centre, kao i kulturne i druge znamenitosti na tim teritorijama.

Broj učesnika se svake godine povećava. Od oko 40 učesnika 2012. godine, broj se popeo na preko 130 učesnika u 2016. godini od kojih je 78 učesnika izvezlo celu trasu maratona.

Do sada su na maratonu učestvovali biciklisti iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Švajcarske, Nemačke, Italije i SAD-a, a očekuje se dalje povećenje broja zemalja iz kojih učesnici dolaze.

Više o maratonu, kao i pravila i uputstva za prijavu možete pronaći na fejsbuk strani biciklističkog udruženja Čiker

Advertisements

Ostavite komentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s