Ko je misteriozna biciklistkinja koja hrani beskućnike?

Tekst je preuzet sa portala: Beogradske.rs
Autor teksta: Bojan Gajić

“Prvi put sam je ugledao pre nekoliko meseci. Projurila je pored mene vozeći veliki, sivi bicikl. Kao padobran, za njom se podizao raskopčani, tamni kaput.

Kosa sakupljena u neuredni rep bila je u suprotnosti sa strogim držanjem koje mi je privuklo pažnju. – Kako zanimljiva devojka, pomislih.

Nedeljama kasnije, spuštao sam se Takovskom ulicom pored botaničke bašte, kada sam preko puta ugledao njenu siluetu kako se hitro približava žičanoj ogradi na obližnjem parkingu.

Kraj ograde je naglo usporila, zadržala se levom rukom za stubić, dok je desnom rukom okačila malu vreću na ogradu. Potom se podjednako brzo udaljila. Nije mi trebalo mnogo da primetim da je u platičnoj kesi bila uredno spakovana hrana.

Video sam je još nekoliko puta posle toga, uvek izdaleka, kako u prolazu spusti kesu i odjuri niz ili uz Takovsku ulicu. – Želeo sam da je upoznam, ali mi to do ovog časa nije uspelo. Nedeljama sam pokušavao da zabeležim termin u kojem se misteriozna devojka pojavljuje, ali je to uvek bilo u drugo vreme, pa nisam ni znao kada da napravim svojevrsnu zasedu. Jedini svedok da je devojka na biciklu prošla bila je ta kesa.

I jedan gospodin u tamnim, pocepanim odorama, nabacanim na telo slojevito, mnogo više nego što je prosečnoj osobi potrebno da bi joj bilo toplo.

Prišao bi do tri, obično puna kontejnera, potražio rukom po njihovom dnu, a potom bi pokupio kesu sa ograde. Činilo mi se da gledam dobro uigranu predstavu.”

15877885_10209606113042723_1191819621_o.jpg
Kesa sa hranom koju ostavlja misteriozna devojka. Foto: Beogradske.rs 
Advertisements

Ostavite komentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s