Bicikl iz Ikee

Po prvi put Ikea je u svoj asortiman ubacila bicikl. Da je bicikl neophodan koliko i krevet postaje sve jasnije.

Švedska kompanija je prošle godine najavila, a ove ostvarila da će svoj asortiman obogatiti laganim gradskim biciklom. Bicikl koji se izrađuje u dve veličine, odnosno sa točkovima od 26″ i 28″ izrađen je od laganog aluminijuma sa čeličnom prednjom viljuškom.

Sa mehaničke strane ovo je jako izdržljiv bicikl. Dolazi u standardnoj opremi sa karbonskim kaišem umesto tradicionalnog lanca i sa Sramovom zadnjom glavom sa 2 integrisane brzine i kočnicom. Prednja kočnica je mehanički Tektro disk prečnika 160mm.

Umesto standardne farbe koju koristi većina proizvođača bicikala, Ikea se odlučila da svoj bicikl plastificira, čime je htela da pokaže robusnost i izdržljivost ovog bicikla pri svakodnevnoj vožnji gde dolazi do čestog grebanja rama i oštećenja farbe.

Ono što će svakako ozbiljno prodrmati sve proizvođače bicikala je garancija koju Ikea daje za ovaj bicikl od čak 25 godina na ram i 10 godina na pogonski sistem. Zaista neverovatno!

Kao što izgledom i pokazuje ovaj gradski bicikl namenjen je za putovanja po gradu, odlazak do pijace ili škole. Ikea je uz ovaj bicikl osmislila i niz gedžeta poput prednje( 45$) i zadnje korpe(45$), bisage/ ranca( 59$) ili posebne prikolice od 329$.

Bicikl dolazi polu-sastavljen i sa neophodnim alatom, a za kompletno sastavljanje potrebno je oko pola sata rada uz detaljno slikovito uputstvo.

Cena bicikla je 599$.

Advertisements

Ostavite komentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s