Hrvoje Jurić ultramaratonom od Londona do Istambula pokreće humanitarnu akciju

3 000KM koliko ima od Londona do Istambula ovaj ciklo putnik prećiće za 30 dana, koliko i traje njegova humanitarna akcija.

Ovaj ciklo putnik odlučio je pomoći 15(a možda i više) porodica u Hrvatskoj koje čine samohrani roditelji u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji. Cilj je sakupiti 4 300$ kupovinom kilometara od kojih će porodicama biti kupljene najosnovnije životne namirnice i tako im barem malo pomoći u nevolji.

Preko sajta INDIEGOGO možete uplatiti od jednog do pedeset dolara i tako učestvovati u humanitarnoj akciji koja je počela juče kada je Hrvoje i krenuo iz Londona. Prvog dana akcije prikupljeno je preko 900$.

Planirana trasa vodi od Londona preko Pariza do Alpa odakle se spušta na sever Italije(do Trsta), a odatle preko Zagreba, Beograda, Niša i Sofije do Istambula. U Srbiju bi trebao da stigne krajem februara.
U ovom ozbiljnom poduhvatu voziće između 100 i 140 kilometara dnevno za šta je potrebna ozbiljna psihička i fizička izdržljivost, a dodatna otežavajuća okolnost su niske prosečne temperature u Evropi u ovom periodu godine pa je veliaka šansa da će celo putovanje voziti po kiši, snegu i minusu dok je poseban izazov popeti se zimi na Alpe.

Kako kaže u Indiegogo kampanji na ovakvu akciju se odlučio zato što je i sam u jednom trenutku bio u izuzeto teškoj materijalnoj situaciji, a i zato što su ovakvi socijalni slučajevi u njegovim, a i ostalim, putopisima nevidljivi.

Foto: Hrvoje Jurić/ Facebook.

Advertisements

Ostavite komentar:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s